Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Cold call

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2006. szeptember 15. péntek, 08:16 | 14 hozzászólás

Cold callA chuggerek kétes fogadtatású tevékenységéről már értekeztünk; a BBC News cikkéből most az derül ki, hogy a jótékonysági célra perselyezők stratégiát váltottak, és újabban már lakásokba csengetnek be, potenciális adakozók után kutatva. Az ilyen hívatlan látogatásnak angolul cold call a neve, és a helyi önkormányzatok újabban no cold calling zone körzetek felállításával igyekeznek védekezni ellene. Ha emlékeim nem csalnak, Budapest belvárosi bérházainak régen szériatartozékuk volt a „házalni és koldulni tilos!” feliratú tábla, ezek szerint megint van valami apróság, amit mi már ötven évvel korábban feltaláltunk, legyünk büszkék rá!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (14)

1

Ali, 2006. szeptember 15. péntek, 08:58 (#)

A "cold call" OP egyik írásában is szerepelt, így még nagyobb nyomatékot kapott a dolog. :)

2

katmandu, 2006. szeptember 15. péntek, 10:00 (#)

"Árusítás, kéregetés, éneklés tilos", volt ilyen felirat is valahol, rémlik.

De nem értem teljesen a postot, hogy a "cold call"-t leszűkíti a lakásba becsengetők esetére. Időtlen idők óta ugyanis "hideghívás" a neve a marketingben a nos, hát a hideghívásnak :) azaz amikor a direktmarketinges droid rátelefonál vadidegen előfizetőkre.

Szerencsére nálunk ritka, de így is akad szinte havonta egy versenyző, aki családom tagjait és "kedves párjukat" keresi, valami roppant előnyös ajánlattal.

(Imho ez kimeríti a zaklatás, a verbális spam fogalmát, de általában igen udvariasan, a kezdő mondat első negyedét éles kardommal, pontosabban szabadkozásommal vágom szét: ne is folytassák, most épp semmi sem aktuális, köszönjük, további szép napot :) )

3

Ali, 2006. szeptember 15. péntek, 10:04 (#)

Vajon az UL, hogy a hívást addig számolja a központ, amíg a _hívott_ le nem teszi? Mert ezesetben szépen melléteszi az ember, ha hideghívást kap, nem átkozódik, nem emel vérnyomást, nem pazarolja életéből az értékes perceket...

4

katmandu, 2006. szeptember 15. péntek, 10:10 (#)

...csak nem tudja használni a telefonvonalát, mert vezetékesen csak a hívó fél tudja bontani, hogy a hívott visszateszi-e, népi festésű vázába teszie, hideg vízbe vagy kerék alá teszi-e a saját kagylóját, indifferens, ha jól tudom.

5

Author Profile Page stsmork, 2006. szeptember 15. péntek, 10:16 (#)

katmandu, igazad van, a "call" szó egyik (nekem) furcsa sajátossága, hogy egyaránt jelenti a személyes és a telefonos megkeresést is. Erről megfeletkeztem, pedig egyszer már pórul jártam emiatt: amikor a lakótársamnak azt mondtam, hogy "John called you yesterday" akkor visszakérdezett, hogy "on the phone or at the door?"

6

katmandu, 2006. szeptember 15. péntek, 10:34 (#)

stsmork, ühüm, tomh a call jelentheti azt is, csak a "cold call" összetétel eddig nekem mindig a telefonos zargatókhoz kötődött, így utcai feliratban kicsit meglepő volt :)

"Erről a területről közvetlen ajánlat céljából telefonhívást kezdeményezni kerékbetörés terhe mellett tilos. Derűs napot kíván Önnek az Enfieldi Önkormányzat."

7

monika, 2006. szeptember 15. péntek, 12:25 (#)

Néhány éve Bill Gates írt egy cikket valahova, amiben azt részletezte, hogy be kellene vezetni egy "hívó fél fizet nekem" rendszert, ahol is mindenki, aki téged felhív, fizetne - nyilván a barátaid és a rokonaid semmit, viszont az ilyen hideghívók tarifáját te állítanád be. Ha ő tudja, hogy neki egy perc hívás mondjuk 5000+ÁFA, akkor jól meggondolja, hogy megéri-e neki egyáltalán megvárnia, míg felveszem a telefont. Nekem meg ennyiért akár meg is éri meghallgatnom az ajánlatát (sőt, szívesen elhúzom a beszélgetést egy óráig :-) ), még ha nem is veszek semmit :-).

8

Ali, 2006. szeptember 15. péntek, 12:40 (#)

Uramatyám, ilyet se írtam még le fennállásom alatt, de tetszik Gates ezen ötlete! Persze van egy rakás kínos személyiségi jogi vonzata, pl. a hívónak nem lehet lutri, mennyiért hív, viszont ha közlöm a tarifáimat, abból messzemenő következtetéseket vonhatnak le politikai, vallási, márka és egyéb vonzódásaimat illetően...

9

katmandu, 2006. szeptember 15. péntek, 12:40 (#)

Ez érdekes kezdeményezés, de a ravasz DM-esek valsz előbb összebarátkoznának (hidegen) a célcsoportokkal, aztán barátian rátelefonálnának :) De különben hogyan menne ez? Hívószám azonosítás szerint? Az a fő baj, hogy nem tudni, honnan telefonálgatnak, így nehéz is előre beállítani rájuk az 5000 forintos percdíjat.

Mert olyan filter már rég esedékes lenne (pl. megadhatni hogy ez, ez és ez a szám felhívhatja ezt a számodat, a többi bejövő meg menne egyenest a hangpostába vagy a semmibe).

10

gargoyle, 2006. szeptember 15. péntek, 12:54 (#)

inkabb forditott spamszuro kene. adott szamrol ne hivogassanak, azert elofordulhat hogy ismeretlen szamrol jo fogadni a hivast nem? :o

11

yaanno, 2006. szeptember 17. vasárnap, 08:27 (#)

„házalni és koldulni tilos!” - miért kellene erre büszkének lennünk? ha valami rosszban jók vagyunk, az már mindjárt jó is egyben?

12

Deansdale, 2006. szeptember 20. szerda, 13:22 (#)

yaanno, mi ebben a rossz? Mi ebben a jó? Nem értem mire gondolsz.
Arról volt szó, hogy "nyugaton" most olyasmit csinálnak, amit mi is csináltunk már. Egyszerű értékítélet ilyen témában szerintem nem létezik.

13

yaanno, 2006. szeptember 20. szerda, 15:31 (#)

Dean: arról beszélek, hogy a gettósítás nem jó (hipotézisem); mork mondja: legyünk büszkék arra, hogy mi már korábban alkalmaztunk olyan techniká(ka)t, amelyeket most itt-ott újrafelfedeznek. Úgy vélem, az említett technika egyfajta példája a gettósításnak.

[Gettósítás: emberek vmilyen szempont szerinti elkülönítése.]

14

yaanno, 2006. szeptember 20. szerda, 15:34 (#)

Félreértések elkerülése (gettósítása) végett: semmilyen incoming callnak nem örülök stb. Ettől függetlenül nem baj, ha szembesülünk néha azzal, hogy biz' vannak koldusok s.í.t.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork