Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Bye Law

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2007. június 5. kedd, 06:40 | 4 hozzászólás

A helyi önkormányzatok rendeleteit, illetve bizonyos vállalatok által (mint mondjuk a helyi buszjáratokat üzemeltető társaság) kibocsátott szabályzatokat bye law néven ismeri az angol, megkülönböztetendő a bye nélküli rendes törvényektől, amelyekről dönteni a parlament dolga. Bye law tiltja a Dun Laoghaire - Rathdown (Dublin három közigazgatási egységeinek egyike) önkormányzat fennhatósága alá eső városrészekben a közterületen való italozást.

A tiltást nyomatékosítandó, táblákat helyeztek el a kérdéses parkokban, az angolul nem beszélő közterületen italozók kedvéért ügyes piktogrammal kiegészítve:

20070603_bye_law_1.jpg

Igazság szerint a körben áthúzott emberalak tornacipőt visel és melegítőnadrágot, aranyláncok lógnak a nyakában, cigarettázik az emeletes busz felső szintjén és sörösdobozból issza az italbolt legolcsóbb almaborát, de ennyi részletet mégsem lehetett rázsúfolni a tiltó táblára. Mint ahogyan a tiltást megszegőkre kilátásba helyezett büntetést sem részletezik.

Vannak azonban olyan tiltó táblák, amelyek kevésbé hivatalosak, viszont a büntetést illetőleg sokkal célratörőbbek. A kerítések tulajdonosai valamiért nem szeretik, ha a biciklisták odalakatolják a kerítéseikhez a bringájukat, és ezt rendszerint egy "no bicycles" felirattal szokták a kétkeréken közlekedők tudtára adni. Nem így a University College Dublin parkjának fenntartói, akik a következő elrettentő felirattal igyekeznek távol tartani a biciklistákat:

20070603_bye_law_2.jpg

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (4)

1

nyelv-ész, 2007. június 5. kedd, 08:17 (#)

Most omlott össze bennem végképp a szabad nyugatról kialakult kép. Se köztéri piálás, se bicikli kerítéshez támasztása... tiszta rendőrállam!

2

pblue, 2007. június 5. kedd, 10:59 (#)

warning! girls not fastening their seatbelts will have to suck our dicks and will be raped

3

Holland, 2007. június 5. kedd, 11:38 (#)

Na megyek is átérezni a szabadságot. Hozzáláncolom a bicajomat egy kerítéshez, és ott helyben ledöntök egy dobozos sört. Milyen jól fog esni!

4

dani, 2007. június 5. kedd, 18:32 (#)

Hehe, utóbbit megtették velem, felszólítás ellenére is. A sztori a következő: felmentem nemzeti könyvtárunkhoz bringával (seggnövelés ellen ; ), lelakatoltam egy alkalmasnak látszó masszív vashoz (alkalmas = az aktust megelőző egy hónapban rendszeresen láttam odapakolva bringákat), majd elvonultam tenni a dolgomat (agylapítani). Amikor du fel akartam pattanni a gépre, meglepve vettem észre, hogy jé, nincs levegő benne. Na mindegy, rohangálás össze-vissza, hátha valamék könyvtáros egészségesen él, hát nem, de mikor fentről leértem a recepcióhoz a kérdezősködéssel, a biztonsági őr hallva kérdésemet, közölte, hogy tesz a gondomra, meg különben is ő eresztette le, mit ugrálok, miért tettem oda, az valami menekülési útvonal (három bazi nagy kapu közül az egyik, akkora vasráccsal, mint a Niagara). Szerencséjére köztünk volt egy három méteres valami bútorféle, így pusztán a retorikámban éltem ki dühömet. Annyit azért megtettem, hogy elkértem a panaszkönyvet, írtam egy mélt a személyzetisnek (pardon, humánerőforrás-menedzsernek), és otthagytam a fenébe.

...bár még mindig jobban jártam, mint az a holland lány, aki szintén csak könyvtárazni akart, és egy, a közelben található baromnagy dézsához kötötte a bringát, amiben volt egy fa. Másnap valami bazinagy fogadás volt az udvaron, úgyhogy du jöttek rendezők, sátrasok, miegyéb, és a dézsá(ka)t biciklistül elvitték a vár másik felébe...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork