Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Wags

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2007. augusztus 15. szerda, 13:48 | 13 hozzászólás

A régi ismerős Roy Keane ismét hallat magáról, és persze ezúttal is brutális szókimondásával került be a hírekbe. Én a japán focivébé óta ismerem a nevét, akkor az ír válogatott szövetségi kapitányát küldte el melegebb éghajlatra, amire rögtön ki is rakták a csapatból. Most a focisták feleségei és barátnői (wives and girlfriends, azaz wags) kapták meg a magukét.

Roy Keane kirohanásai egyébként annyira nevezetesek, hogy a Guardian külön cikket írt a tíz legsikerültebbről. Ebből a gyűjteményből idézem az ír szövetségi kapitány fejéhez vágott tirádák egy rövid részletét:

...you can stick your World Cup up your arse. The only reason I have any dealings with you is that somehow you are the manager of my country! You can stick it up your bollocks.

Külön figyelmet érdemel a gonoszul beszúrt somehow szócska, valamint a stick it up your bollocks kifejezés, amelynek anatómiai megvalósíthatóságát több újságcikk is megkérdőjelezte. (A bollocks heregolyót, illetve átvitt értelemben faszfejet is jelent az ír szlengben.)

Hetekig azon rágódott egész Írország, hogy vajon kinek volt igaza. Emlékszem, hogy egy kollégám ebéd közben kifejtette, miszerint Roy Keane is the greatest player ever walked on the surface of Earth, ugyanakkor egy rádióműsorban úgy minősítette őt valaki, hogy he is not a very nice person, és ez még nagyon udvarias minősítésnak számított.

Zseni vagy vadállat? Alighanem mind a kettő egyszerre. Nyelvészetileg mindenesetre inventív.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (13)

1

Author Profile Page Isti, 2007. augusztus 15. szerda, 16:56 (#)

Egyéniség az biztos. :)

2

Penálen, 2007. augusztus 15. szerda, 23:12 (#)

Egy igazi surmó. Attól, hogy jól focizott, még nem lesz pozitív hős a szememben.

3

esdé, 2007. augusztus 16. csütörtök, 13:52 (#)

"persze ezúttal is brutális szókimondásával került be a hírekbe"

Azért nemcsak szabadszájúsága miatt kapott mostanában sajtófigyelmet Keane. :) Lehet edzőnek se lesz utolsó, ugyanis a múlt szezonban vette át az angol másodosztálybeli Sunderlandet, és a csapat segedelmével feljutott a Premier League-be.
Egyelőre úgy tűnik, tökös kis csapatot kovácsolt (ez akár szó szerint értendő Keane mentalitásából következően) össze, mert a hétvégén indult bajnoki szezon nyitómeccsén győztek (azon Tottenham ellen, amelyet a szezon előtt sokan legfőbb esélyesnek tartottak arra, hogy a bajnokság négy nagycsapatával felvegye a harcot), tegnap pedig döntetleneztek (méghozzá nem is akárhogy: idegenben, 0-1-ről, majd 1-2-ről egyenlítettek), ami egy újonc csapattól harcos kezdés.

Egyébként a japán-koreai VB-n történtekről még zenés vígjátékot is írtak "I, Keano" címmel. :)
http://en.wikipedia.org/wiki/I%2C_Keano

4

Penálen, 2007. augusztus 16. csütörtök, 15:19 (#)

"azon Tottenham ellen, amelyet a szezon előtt sokan legfőbb esélyesnek tartottak arra, hogy a bajnokság négy nagycsapatával felvegye a harcot"

Ez a "sokan" valszín a Tottenham szurkolótáborát rejtheti...

5

G Zoli, 2007. augusztus 16. csütörtök, 18:51 (#)

Nekem mindig is szimpatikus volt. Ő mondta azt is a csapattársairól, hogy már csak azzal törődnek, hogy milyen gyémántot vegyenek a feleségüknek/barátnőjüknek, meg hogy hány és milyen luxusautó áll otthon a garázsban, milyen kastélyban laknak... Amiben valjuk be őszintén volt nem kis igazság...

6

Penálen, 2007. augusztus 16. csütörtök, 20:07 (#)

Zoli,
OK, mindenkinek azt szimpatikus, aki, nincs ezzel semmi gond.

Nekem spec semmiképp nem lesz szimpatikus valaki, aki direkt töri el egy másik ember lábát - akiről rádásul tudja, hogy focista, tehát az a munkaeszköze...

Olyasvalaki, aki pedig még szinte büszke is rá - na, kösz, nem.

7

G Zoli, 2007. augusztus 16. csütörtök, 21:16 (#)

Igen Penálen, ez teljesen igaz, helyesbítem magam. Bizonyos megnyilvánulásait találtam szimpatikusnak.

8

Penálen, 2007. augusztus 16. csütörtök, 23:18 (#)

Mint pölö?

(Nem kötekszem, Tleg kíváncsi vagyok, mit - magam pölö a focitudását irigylem...)

9

G Zoli, 2007. augusztus 17. péntek, 00:43 (#)

Például az, hogy ellentétben a legtöbb sikeres sztárfutballistával, nála általában a tudásáról szóltak a hírek, nomeg a botrányos megjegyzéseiről. Nem arról, hogy milyen kocsijai vannak, hol vett kastélyt, mit reklámoz éppen. (Lásd: az első kommentem ebben a témában)
Tehát talán azt lehet mondani, hogy focista maradt, nem igazán lett marketing termék.

10

Deansdale, 2007. augusztus 17. péntek, 09:01 (#)

Ha az a néhány direkt durvasága nem lett volna, tényleg szimpatikus csávó lenne. És itt tulajdonképpen a beszólásairól van szó, nem arról, hogy szeretett a pályán törleszteni.
Amiket nyilatkozott, azokkal sokszor egyet tudtam érteni. A "top10"-ben is vannak olyanok, amik egyáltalán nem durva beszólások, csak egyedül neki volt mersze kimondani a (mindenki) véleményét. Néha mintha ő lenne az egyetlen normális, egyenes ember egy mindent túludvariaskodó, hatszormegkerülő, elmismásoló világban.

11

Penálen, 2007. augusztus 17. péntek, 12:43 (#)

Zoli,

valóben nem lett nagy reklámhordozó. Nyilván nem tudhatom, de van egy sejtésem, hogy azért ha nem akkora botrányhős, mint amekkora, tán azért reklámozott volna ezt-azt.
Meg, tény, nem egy Beckham-i arcél :)))

12

esdé, 2007. augusztus 18. szombat, 11:10 (#)

Penálen, 2007. augusztus 16. csütörtök, 15:19

Egy mondatnyi offban azért:
Nem kizárlóag, a skysport.com-on és a bbc sportrovatában, de tán még a goal.com-on is olvastam olyasmit, hogy a nagyoknak elképzelhető, hogy Spurs-szel is számolniuk kell idén, tény viszont, hogy szezonkezdésük egyelőre karakteresen cáfolja ezt a feltételezést.

13

Penálen, 2007. augusztus 20. hétfő, 21:56 (#)

Meg nagyjából minden más (az igazolásaik, a keretük, pölö :), de így, forrással már OK.

Thx.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork