Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Az eszed idehúz

ervin cikke a TWIO rovatból, 2007. november 6. kedd, 18:29 | 26 hozzászólás

Ezzel a szlogennel hirdeti magát az Electro World a budaörsi bevezetőn, megkülönböztetendő magát az épp átellenben található versenytárs műszaki áruháztól, amely viszont jóval visszafogottabban értékeli a saját szellemi képességeit, hiszen csak annyit állít magáról: "hülye azért nem vagyok".

Nézzük, hogy mivel találkozik szembe a vásárló, ha nem tud ellenállni az erős intellektuális kísértésnek, és ellátogat ebbe az agyas üzletbe:

Electro World felirat

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (26)

1

Penálen, 2007. november 6. kedd, 19:09 (#)

Az Electroworldről mindent alárul az, ahogyan a netre rakták magukat. Már vagy 2 éve vígan üzemelt a budaörsi egységük, mikor a honlajukon még mindig csak egy sematikus alaprajzot ábrázoló jpeg fájl volt található, más semmi, ileltve még vmi üzenet, hogy hamarosan lesz honlap. Egy eletronikai üzletlánc, az internet korában.
Azóta már van honlap, remek. Sőt, immár az is kiderül belőle, melyik áruházban mit kapni, illetve, hogy mennyibe kerül, ami van - lévén sokáig ezek az adatok nem voltek feltüntetve - magyarul az ember kimegy, aztán vagy van, amit keres, vagy nincs - és ha van, akkor vagy jó az ára, vagy nem.

No, ebből is tudtam, hogy nem én, a budapesti, autó nélküli lakos vagyok a célközönség.

A kép pedig remek találat, ha megengednéd, szívesen felvenném a táblás gyűjteményembe - persze kellő rádutalással.

2

Penálen, 2007. november 6. kedd, 19:13 (#)

Bocsika, tévedtem, ha jól látom, az, hogy melyik áruházban mi van és mi nincs, továbbra sem derül ki a honlapról - csak egy hevenyészett katalógus van, de, hoigy melyik üzletben van az adott áru és melyikben nincs az sztem továbbra sem derül ki.

Bravó.

3

Megazork, 2007. november 6. kedd, 19:42 (#)

es van aki ezekben a boltokban laptopot vasarol:D

4

phnb, 2007. november 6. kedd, 20:00 (#)

Most miért, aki "minden szinbe" világító táncoló halat akar, annak ez teljesen racionális választás. :)

5

Author Profile Page ervin, 2007. november 6. kedd, 21:40 (#)

Penálen, vigyed csak, persze, megtisztelsz vele.

6

nyelv-ész, 2007. november 6. kedd, 21:47 (#)

Nekem itt a falu végibe' van egy EW a Cora mellett, és néha beugrom szörnyülködni. A múltkor döbbenten láttam, hogy a plazmatévék egycsapásra elfoglalták az alapterület ötödét, és ha már, akkor megnéztem a repertoárt. Az egyik akciós LG tévé a szomszéd Corában 40 ezressel olcsóbban figyelt, és mikor az eladót megkérdeztem, hogy mégis ez így hogy, azt a választ kaptam, hogy ő is a Corában vette a televízióját.

7

Baggio, 2007. november 7. szerda, 01:25 (#)

Ez a felirat majdnem pont olyan, mint a hal. Tancol es minden szinbe vill(!!)agit, csak zene nincs ezert allnak a betuk. Videot nem keszitettel errol a csodarol ? ;)

8

Ply, 2007. november 7. szerda, 01:45 (#)

Két hónapja akartam venni egy MP3-lejátszót, és körülnéztem a szóba jöhető áruházak weblapjain. Az EW oldalain található, angolból tükörfordított marketingdumák akkorát ütöttek, hogy mindjárt egyszerűbb lett a választás. De tény, hogy a hülyebolt weblapján még árak sincsenek, úgyhogy csak az volt a szerencséjük, hogy közelebb voltak.

9

mate, 2007. november 7. szerda, 09:06 (#)

Egy éve vettünk ott mosógépet, mert 5-tel alatta volt a konkurenciának. A különbséget 4 db energiatakarékos izzóra költöttük ugyanott. A 4ből már csak kettő pislákol, azok is műfehéren...
Azóta a svédektől veszünk ugyanannyiért 3 év garanciával, szép fényűt.

Tanulság: az eszed csak azért húzzon oda, hogy ellenőrizd, nem-e olcsóbban adják ugyanazt, amit máshol kinéztél.

10

Sándor, 2007. november 7. szerda, 12:33 (#)

Az is jó, hogy ae kollégám meg van győződve, hogy ez EW sokkal olcsobb mint MM. Az sem győzi meg, hogy orra dugsz árlistát. Na ezeknek tökéletes az EW.

ui:

Az osztrák MM-ban viszont 2 éve sokkal olcsobb volt ugyanaz a kamera mint az itthon MM-ban...

11

Deansdale, 2007. november 7. szerda, 14:58 (#)

No igen, az embert az esze húzza be oda. Mert így például jól szórakozhat (vásárlás helyett :)

12

Penálen, 2007. november 7. szerda, 19:01 (#)

Ervin, köszi!

13

Goli, 2007. november 8. csütörtök, 12:36 (#)

Urak!

Az MM nek és az EW nek amugy ugyanaz a tulajdonosa csak úgy mellékesen:)
A stratégiájuk pedig elvileg az, hogy electroworld külváros, media belváros, plusz a legorientáltabb helyen egy-egy, egy négyzetkilóméteren belül. Ezzel elérik, hogy akárhol laksz, gyakorlatilag valamelyikbe úgyis beszédülsz. Elérik azt, hogy ha valahol rosszabbul megy az egyik bolt, akkor kis marketing és máris megveszed azt a szart, amit amugy soha nem vennél meg a másikban.
A fent említett frekventált területen meg az van, hogy ami épp akciós itt, az ott nem és fordítva.
Vettem már pár dolgot náluk és ha szerencséd van akkor az egyik azt mondja, hogy "na édesapám örülj mert abból épp tudtunk venni egy szállítányt NEVETSÉGES ÁRON".
Ha meg ne bízol egyikben sem akkor tiszta szívből ajánlom neked: argep.hu
Beírod a terméket és ár alapján kidobja. Ha durva különbségeket akarsz látni egy termékben akkor erősen javallott :)
Szép napot!

14

Author Profile Page ervin, 2007. november 8. csütörtök, 12:43 (#)

Goli,

érdekes, amit mondasz. Állítólag a Media Markt és a Saturn tulajdonosa is közös, és most a jelek szerint te azt állítod, hogy ezen fölül a Media Markt tulajdonosaié a teljes Dixons lánc is? Merthogy az EW tulajdonosai ők.

15

Goli, 2007. november 8. csütörtök, 12:51 (#)

Upsz, my mistake Ervin.

Igazad van összekevertem a Saturnnal az EW-t.

De számomra az sem elképzelhetetlen, hogy falahol bagyon odafönn mind a három ugyanazokért az érdekekért működik.

Legalábbis ha én volnék ott nagyon fönn akkor tutira ezt csinálnám. Inkább én nyitok új boltot más néven, ami nem konkurencia, minthogy valaki más tegye, ami már az:)

16

Penálen, 2007. november 8. csütörtök, 16:13 (#)

Nálam az argep.hu sokáig alap volt, míg fél éven belül 3szor is bele nem futottam az ottani legkedvezőbb árnál (két esetben nem is kicsit) kedvezőbb árba. Azóta is ott indítok, de már tudom, hogy az ottani legalacsonyabb árat csak kiindulásnak szabad venni. Mondjuk, azért a legtöbb esetben nem nagyon talál az ember az ottani legjobbnál sokkal jobbat, az is igaz. De, mondjuk, ha csak az argep-hu-n múlik, akkor a mostani teflonom mintegy 6 rugóval drágábba lett volna nekem :)

17

nyelv-ész, 2007. november 8. csütörtök, 20:50 (#)

Goli, a belvárosi fílingnek a budaörsi meg a pólusbeli MM-ok némileg ellentmondanak.

Egyébként meg sok műszaki cikket a nem kifejezetten műszaki áruházak (Cora, Auchan) olcsóbban adnak, hiszen a vásárló odacsábítása végett megengedhetik maguknak, hogy egy-egy cuccot akár önköltségi ár alatt adjanak. A csirke far-hát úgyis sokszorosan behozza, amit elbuknak a plazmatévén.

18

sic, 2007. november 8. csütörtök, 21:22 (#)

#17 Elvben illegàlis "onkoltségi" àr alatt eladni. Persze ez a fogalom esetukben igencsak sajatos, kis idobe telik még meghatàrozni is. :D

#15 Metro-é de EW ugy tudom nem.

19

nyelv-ész, 2007. november 9. péntek, 10:17 (#)

Sic, akár veszteséggel is adhatja, ha akcióssá nyilvánítja. Tudtommal a ker.törvény szabályozza, milyen feltételekkel lehet akciósan árulni.

A múltkor például a Nokia E61 telefon utolsó raktári darabjait 40 ezerért árulták az óbudai MM-ban. Ez tutti bőven bekerülési ár alatt van, hiszen a nem akciós ára százezer körül volt. Csakhogy jött az N61i, az új típus, és a régit kiszórták bagóért, mert az új mellett azonos áron már nem venné senki.

20

sic, 2007. november 9. péntek, 11:32 (#)

#19 Nyelv-ész, ha jol làtom az àrbol kovetkeztetsze az àrrésre, iletve hogy mi a turo lehet az "onkoltségi" àr. Egy koszos kis joghurton vagy whiskys uvegen boven elérhet 60%-ot, telefonon miért ne?

Amugy nem ismerem az ide vonatkozo magyar torvényeket, nagy kulonbségek valoszinu nincsenek, bàr abbol a kevésbol amit egy éve làttam talàn lightabbak.

21

Penálen, 2007. november 9. péntek, 12:09 (#)

Mondjuk, érdekes nyomozás lehet megtudni, mennyi lehet egy telefon önköltésgi ára. Elvileg nem lehetetlen, de az összes nyersanyag aktuális ára, plusz a munkaerő fizetése - valszín még a net korában is sok klikkeléses feladvány lehet...

22

Author Profile Page eszpee, 2007. november 9. péntek, 13:26 (#)

Penálen, szerintem nem önköltségi hanem beszerzési ár van - amennyiért a gyártótól / nagykertől veszed. Amit írsz, azt lehetetlen kiszámolni, mert az R&D-t becsülni is alig lehet kívülről.

23

sic, 2007. november 9. péntek, 13:53 (#)

Az hogy egy telefon eloàllitàsa mennyibe kerul szerintem a koltségének nagyon enyhe része.

Részemrol àtvettem Nyelv-ész szohasznàlatàt, de a beszerzési àr és eladàsi àr kozti kulonbég nem feltétlenul a nyereségforràst jelenti esetukben, tehàt véletlenul, de az onkoltség az ami a legjobban ide illik.

24

nyelv-ész, 2007. november 9. péntek, 22:10 (#)

Nem tudom, hogy a MM mekkorát alkudott, de egy tel.boltos ismerősöm szerint amikor a szóban forgó készülék viszonylag új volt a piacon, a nagykerből kb. 65+Áfáért lehetett elhozni. Gondolom, a MM olcsóbban kapott nagy tételben, de egy olyan teló, ami a szolgáltatóknál előfizetéssel, 2 év rabszolganyilatkozattal 100 rongy volt, valszeg nekik sem 40-ért volt.

25

Penálen, 2007. november 10. szombat, 15:27 (#)

eszpee,

én valóban az előállítási árra gondoltam, ami persze, igazad van, ritkán azonos a beszerzési árral :)
Amúgy csak "academic" kérdés volt, nekem is az volt a laikus gyanúm, hogy max elméletileg lehet előállítási árat kalkulálni.

26

gabort, 2007. november 13. kedd, 18:06 (#)

Sziasztok!

Akár fillérre ugyanaz a beszerzési ár (mint mondjuk egy webáruháznál) a nagy multi áruházak esetében sokkal olcsóbb költséget jelent. Ugyanis már akkor is örömmámorban veri magát földhöz a tisztelt beszállító, ha hajlandó 90 napra kifizetni amit már régen eladott.

Ez azt jelenti, hogy nem csak a készlezezés költsége esik ki (jó, a webáruház sem tart semmit raktáron), de többszörösen beforgatja a szállítók pénzét is, ami már nem is kereskedelmi, hanem pénzügyi műveletek eredménye...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork