Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Communication skills

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2009. július 20. hétfő, 08:54 | 2 hozzászólás

Kommunikációs készség, az álláshirdetések sablonszövegében gyakran szerepel, hogy a sikeres jelentkezőnek erre van szüksége. Viktor nevű munkatársam igencsak jól el van látva ezzel a készséggel, amit a most következő történettel szeretnék dokumentálni.

Egy másik részlegnél dolgozó kolléganőnk születésnapi buliján voltunk, egy szálloda tetőteraszán, és az úszómedence mellett állva koktélt iszogattunk. (Mondjuk a kolléganő is megérne egy külön posztot: tesztmérnök, de úgy néz ki, mintha egy divatlap címlapjáról lépett volna le; egy nappal sem látszik többnek harmincnál, de van két tinédzser korú gyereke, meg matematikából egy PhD-je.) Szóval állunk Viktorral a medence szélén egy napernyő alatt és figyeljük a világ folyását, amikor jobbról bekerül egy ondolált hajú lány a látómezőbe, és összepuszizkodik az ünnepelttel. Látásból ismerem én is, pár évvel ezelőtt ment el a cégtől, de a nevét nem tudnám már megmondani. Viktor odahajol az egyik mellettünk álló fickóhoz, akiről tudja, hogy ugyanabban a részlegben dolgozik, és csendesen megkérdezi tőle: What's the name of this woman? - Ruth. - kapja meg a választ - She left three years ago. Viktor kihúzza magát, odamegy az ondolált hajú lányhoz, aztán széttárja a karjait, és harsányan így kiált fel:

RUTH!!!! It's good to see you!!! How are you??

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (2)

1

sajt, 2009. július 20. hétfő, 11:21 (#)

Ez a:

"- Nem ismerjük egymást valahonnan?"

Továbbfejlesztett változata.

2

Benny Lava, 2009. július 20. hétfő, 21:23 (#)

Nekem az egyetemen volt egy hasonlóan jó dumájú ismerősöm, akinek a "Fogadjunk, hogy nem emlékszel rám!" overtűrrel tudott nem kevés esetben meglepően sokáig eljutni lebukás nélkül.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork