Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Corner

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2009. szeptember 23. szerda, 07:48 | 3 hozzászólás

Budapesti ingatlanfejlesztők kedves szava ez. Van ugyan rá korrekt magyar szavunk is, de valamiért előnyösebbnek találják az angol megfelelőjét. Ennek megfelelően Bécsi Corner névre hallgat egy frissen felújított irodaház-blokk a Kolosy térnél, Corner Center felirat virít egy Pasaréti úti éjjel-nappali ABC homlokzatán, a Pitypang utca sarkán frissen felhúzott fodrászat-konditerem-jógastúdió pedig az első keresztségben a hangzatos Corner nevet kapta. A névadók valószínűleg érezhették, hogy kezd nagyon ciki lenni ez a szó, mert nemrégiben átkeresztelték a létesítményt. Másodjára egy sokkal szebben csengő nevet választottak. Azt, hogy Shape Institute. Shape Institute, me arse!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

Author Profile Page eszpee, 2009. szeptember 23. szerda, 09:13 (#)

Nagyon elszoktam Budapesttől, én azt hittem, a szögletrúgásról fogsz beszélni pár ízes békebeli anekdotával megtűzdelve... :)

2

snort, 2009. szeptember 23. szerda, 12:11 (#)

Nekem is az ugrott be egyből, hogy persze persze, csúfság, nemzethalál, de azért kb 100 éve, a Ferencvárosi Torna Club óta tudjuk, mi az a corner. Még ha a tesitanár következetesen kornelnek hívta is. Persze a Shape Institutera nincs mentség, s kibúvó.

3

Benny Lava, 2009. szeptember 23. szerda, 22:00 (#)

Snort,
Újpesten már 14 éve vígan rúgdosták a kornereket, mire Francstadtban végre össze tudtak szedni 11 kétlábú hajleszt :P


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork