Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Balage

2005. novemberi vendégmunkásunk cikkei

Emlékkép a régi szép időkből: a stratégiai játékok világának egyik elismert csúcspillanata, amikor balage irdatlan méretű, daliás serege megjelenik a csatamezőn, és a napfényben csillogó sisaktollak libegése közepette üldözőbe veszi az ellent. Más kérdés, hogy rosszmájú csapattársai szerint az érdemi küzdelemnek ekkorra rendszerint vége van, és a többiek már indulnak zuhanyozni.

Novemberben balage a munkatársunk, így szerzői minőségben mondhatja el, hogy ez nem is így történt. Feltehető, hogy ittléte alatt nemcsak az Age újabb verziójáról fog mesélni - bár vélhetően többet tud róla, mint mi együtt -, hanem bármiről, ami a billentyűzetén kifér.

Jeges bögre

Megállok a "járóbeteg felvétel" feliratú tábla előtt, köszönök és elővezetem, hogy Á doktornőhöz jöttem, meg van beszélve. Az idősödő nővér néni felnéz, és kedvesen — hiszen kedves nővér — azt mondja:
— Neve?

Tovább...

» 2005. november 4. péntek, 15:57 | Blog | Szólj hozzá (17)

This Cow Very

Mostanában nem nézek túl gyakran tévét, de megfigyeltem, hogy ha le is ülök a képernyő elé, akkor a csatornaszörf végén gyakran a Discoverynél kötök ki. Például kedvelem az idióta motorépítős szappanoperát, amelyben tuskó apjuk suttyó fia és barátai lélegzetelállító motorcsodákat hoznak létre. Ennek a műsornak az az eredeti címe, hogy American Choppers: The Series, amely Amcsi Motorok lett a magyar fordításban. A Discovery "hangja" pedig így mondja: emszi mótorok.

Tovább...

» 2005. november 5. szombat, 19:07 | TWIO | Szólj hozzá (21)

Padlón A Padlás

Utoljára tavaly decemberben voltam a Vígben, nem mondom meg melyik cég karácsonyi buliján. A pár hónappal korábban zajos sikerrel bemutatott Tévedések vígjátékát, Eszenyi Enikő napjainkra értelmezett Shakespeare-feldolgozását néztük meg jó nevekkel a szereposztásban. A díszlet zseniális volt, ennyit tudnék róla elmondani, a többit igyekeztem elfelejteni, és sikerült.

Ma baráti meghívásra elmentem megnézni A padlást. Az lehetett a baj, hogy én hajdanán láttam az eredetit, az első szereposztásost, a klasszikust, és az tetszett, ezért megvettem a lemezt, és még ma is fejből tudom a dalok nagy részét, egy szóval, szeret(t)em ezt a darabot.

Tovább...

» 2005. november 9. szerda, 23:09 | Művház | Szólj hozzá (1)

McSüketültek?

— Sziasztok, baconös Füstös McRoyalt kérek menüben, Sprite-tal, jég nélkül és elvinném.
— Nagyobbal adhatom? – Vágja rá a betanult szöveget a leányzó.
— Nem köszönöm, jó lesz így simán is.
Elmegy összekészíteni a dolgokat, közben a srác a pénztárgépet bűvöli.
— Sprite-tal?
— Aha.
— És jég nélkül?
— Ha megoldható — mondom, látván, hogy a leányzó már félig telerakta a poharat.
— Jég nélkül — szól hátra a srác, majd visszafordul felém — 980 Ft lesz. Itt fogyasztod?

» 2005. november 9. szerda, 23:25 | Bilagit | Szólj hozzá (22)

Lúzer

Képzelj el egy nyelvtanfolyamot, ahol a tanár az első órán hosszasan taglalja az illető ország történelmét. Ezt követően minden óra azzal kezdődik, hogy szépen leadja az aznapi tananyagot, majd kiosztja az előre elkészített munkalapokat megoldott (!) feladatokkal, amit közösen végignéztek, pontosabban ő mondatról mondatra elmagyarázza, hogy az egyes esetekben miért az a jó megoldás, ami. Kérdezni bármikor lehet, készségesen válaszol. Gyakorolni viszont csak magadban, és persze órán kívül, például otthon, bátran! A tanfolyam két harmadánál új tanár jön, ő tanítja a társalgást. Azzal nyit, hogy tisztában van vele, hogy kollégájának módszerei talán nem elég hatékonyak, és ő nem is ért vele teljesen egyet, és nem is így tanít, de hát ez van. Aztán nagyon rövid belül kiderül, hogy társalgás az nem lesz, mert a nyelvből az égvilágon szinte semmit nem tudtok.

Tovább...

» 2005. november 10. csütörtök, 16:44 | Blog | Szólj hozzá (34)

Egyperces

— Ó, ki kellett volna vennem pénzt az automatából — mondta ő.
— Most már vissza ne menj! Meghívlak — mondtam én.
— Kösz, majd megadom — mondta ő.
— Oké — mondtam én, majd közöltük a hölggyel, mit kérünk.
— 2430 forint — mondta a hölgy.
Kinyitottam a pénztárcámat.
— Öööö... — mondtam én.
— Futok — mondta ő.

Tovább...

» 2005. november 25. péntek, 17:07 | Blog | Szólj hozzá (11)

Vigyázzatok magatokra!

Hagyjuk a gigantikus búcsúposztot, hagyjuk az Age of Empires III-at is, amiről szólt volna. Az élet mindig közbeszól, nekem a múlt héten a vastagbélgyulladás kártyát osztotta, meg egy hét kórházat tükrözéssel. Jó volt. A lényeg, hogy kint vagyok. Át is adom a helyem.

Csak annyit mondok: vigyázzatok magatokra! De tényleg!

» 2005. december 8. csütörtök, 17:01 | Blog | Szólj hozzá (7)

Kedvenc blogom (munkacím)

[Ez a cikk Balage vendégmunkásunk ajándéka ötödik születésnapunkra. Az akcióról bővebben itt olvashatsz.]

A bloggolás általában megosztja a közvéleményt: az egyik részük lelkesen olvassa a naplókat, míg mások legyintenek, mondván kit érdekel engem X.Y. élete? Hadd ajánljunk olvasóink figyelmébe egy olyan magyar blogot, amelyet nem is egy, hanem rögtön három XY szerkeszt -- ses, eszpee és stsmork --, ennél fogva jóval többről szól, mint egyszerűen csak az életükről. A sesblogon (www.sesblog.hu) általában olyan témákról olvashatunk, amelyek valamilyen oknál fogva felkeltették a trió figyelmét. Ezt egészítik ki személyes élményen alapuló írások -- például egy lakáscsere összes problémája vagy kalandok nagyobb hazai bankokkal és telefontársaságokkal --, illetve a szerkesztők által vezetett sorozatok. Néhány példa az utóbbira: Bilagit, avagy álmodik a gyomor (konyhaművészet); Keddi Kvíz, amelyben a blogot olvasók mérhetik össze tudásukat a legkülönbözőbb „szakterületeken"; The World Is Out (TWIO), amelyben Írországba szakadt, majd onnan hazaköltözött hazánkfia érdekes angol kifejezések jelentését fedi fel a nagyérdemű előtt. Minden héten bemutatnak egy fotoblogot is, amelyek távoli tájakra kalauzolnak, vagy más emberek életébe kínálnak bepillantást (hármójuk közül kettőnek van saját fotoblogja is).

A sesblog érdekes olvasmány, és gyakran kimondottan szórakoztató. Érdemes belekukkantani, aztán már úgysem szabadul onnan az ember.

Tovább...

» 2008. június 5. csütörtök, 15:58 | Blog | Szólj hozzá (8)

A többi vendégmunkásunkat a brigádnaplóban találod.

Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork