Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Minusz 5

Éjfél Kapitány cikke a Bilagit rovatból, 2005. május 9. hétfő, 22:30 | 23 hozzászólás

Minden ott kezdődött, amikor egy elkényelmesedni látszó tavaszon Galuska hasizom versenyre hívott. Meg is állapodtunk hamar, hogy a Palatinus strandon kérünk majd fel 5 ismeretlen nőt döntőbírónak, aztán belevágtunk az önsanyargatásba. Közkívánatra Éjfél Kapitány fogyókúrás programja következik...

Kétféle fogyókúra létezik. Az egyik tudományos alapon megengedi hogy bizonyos kombinációkban normális mennyiségű ételt elfogyassz, a másik pedig működik. Borzasztóan egyszerű a szisztéma: minden nap kevesebb kalóriát kell bevinni, mint amennyit felhasználsz. Teljesen mindegy mit eszel, lényeg, hogy az nagyon kevés legyen. A gyakorlatban azért érdemes elkerülni a magas zsírtartalmú ételeket, hogy az a kevés tényleg kevés legyen. A hiedelemmel ellentétben nem csak a körömpörkölt és a csokoládé, de az amúgy egészséges sajt, vaj, dió, mogyoró is messziről kerülendő. Nézzük akkor részletesebben a programomat, 5 egyszerű lépésben:

fogyi1.jpg1. Tűzd ki a célt, mondjuk a -5 kilót. Kockás papíron csinálj üres grafikont, függőleges tengely tetején az aktuális, alján a versenysúllyal, vízszintes tengelyen az idő kétnapos léptékkel. A kész grafikont celluxozd fel a fürdőszobatükörre. Vegyél egy digitális mérleget és kétnaponta ugyanabban az időpontban, ruha nélkül mérjed magad és rajzold fel az eredményt. Ne törődj vele, hogy a mérleg pontatlansága 0,2 kg, mázsálj csak szorgalmasan. Kritikus, hogy folyamatosan kövesd és lásd az eredményt: erőt fog adni. Nagy segítség lesz a tudat, hogy a mérleggel kell szembenézned újra és újra.

fogyi2.jpg2. Revidiáld a hűtő tartalmát. Majonéz ketchupra cserél, sajt-vaj-libazsír-tejföl kidob, a csokoládé és nutella helyére gyümölcsjoghurt és csokis müzli kerüljön. Ragassz a hűtőre elrettentő képet kövér emberekről, vagy méginkább szép vékonyderekúakról, akik az elérendő célodra emlékeztetnek majd, amikor nassolni készülsz. Szerezz be egy kalóriatáblázatot, és válaszd ki azt a 10 élelmiszert, amit az elkövetkező két hónapban preferálsz majd. Rá fogsz döbbenni: minél kevesebb kalória van valamiben, annál ehetetlenebb, szóval nem lesz könnyű megtalálni amit szívesen is eszel, mégis kímélő.

fogyi3.jpg3. Kezdjél el nem enni. Az első három napban masszívan tiltakozik majd a szervezeted, de legyél te az erősebb, utána már sokkal könnyebb lesz. Indíts a következő menüvel: fél kifli, tejeskávé, tejeskávé, híg leves, tejeskávé, túrórudi, harmad adag tészta feltét nélkül, túrórudi. Ha nem volna világos - ez az egész napi ételsor volt. Felejtsd el a fitnessz menüt és a salátázást, annál ezt komolyabban kell venni. Semmi üzleti vagy családi ebéd, semmi romantikus vacsora, udvariasan háríts el mindent. Bulizók figyeljenek, hogy nem csak a sör, de minden alkohol masszívan kalóriadús, aki iszik, az táncolja is le azonnal. Egy rosszkor becsúszott lakodalom vagy vendégség jó három-öt nappal vet vissza a processzusban.

fogyi4.jpg4. Mozogj annyit, amennyit csak tudsz. Egy-két megállót gyalogolj inkább, ne használj liftet, menj le újságért, ilyesmi. Az első hetekben szolíd tornázásra marad még energiád, amit mindenképpen célzottan, mondjuk hasizomgyakorlatokra fordíts. Ha valami tévedésből kifolyólag sok energiád marad, akkor fuss, bicajozz, izzadj, csinálj aerob gyakorlatokat, de egy falattal se egyél e miatt többet. Vigyázat: a stressz és a mogorva gondolatok nem fogyasztanak, különösen nem, ha régi motoros vagy, a plafon közelében lévő ingerküszöbbel.

fogyi5.jpg5. Ha elérted a kívánt súlyt, még nincs vége. Fokozatosan és nagyon lassan növelve a fejadagodat be kell lőnöd azt a mennyiséget, ami éppen fedezi az energiaszükségleted. Meg fogsz lepődni, mennyire kevés kaja elég egy viszonylag aktív napra is. Egy jó hónap, és a szervezeted szépen hozzá fog szokni az új súlyodhoz, és abbahagyja a felesleges követelőzést. Na - most vagyunk célban.

Ja, a versenyt 3:0 arányban nyertem ;)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (23)

1

Atis, 2005. május 9. hétfő, 23:06 (#)

Nem 5 csajt kérdeztetek meg?

2

Éjfélkapitány, 2005. május 9. hétfő, 23:10 (#)

A harmadik azonos szavazat ugye eldöntötte a dolgot, így közös megegyezéssel eltekintettünk 2 további bírónő leszólításától.

3

BaBe, 2005. május 9. hétfő, 23:12 (#)

'mer gyavak voltatok :).

4

BaBe, 2005. május 9. hétfő, 23:14 (#)

...es ahogy elnezem a masodik kepet, a fogyas is a dugasrol szol? ne mar, ez olyan uncsi!

5

cziczas, 2005. május 9. hétfő, 23:38 (#)

...én is a *aszon törtem a fejemet, hogy az mit keres a fogyókúrás recept illusztrálására...
de azt hiszem rájöttem:egy ilyennel legalább 1000 kalóriát lehet pluszban fogyasztani!

6

BaBe, 2005. május 10. kedd, 08:05 (#)

no de akkor keretik egy felmosokeszseget es egy porszivornyat is reprezentalni, pliiiz! :)
(hogy a Ramszakadekrol mar ne is beszeljunk)

7

Éjfélkapitány, 2005. május 10. kedd, 09:21 (#)

Aszittem már kiderült - ez nem lányblog :)

8

Ali, 2005. május 10. kedd, 10:29 (#)

Azért a fokozott stressz hatásait nem becsülném le. Kritikus időpontban indított alap nélküli fegyelmi eljáráson végigmenni úgy, hogy első körben a legalapvetőbb törvényi előírásokat sem tartja be az eljárást vezető, az fél év alatt, míg ki nem mostam magam belőle -18kg-t jelentett (szerencsére volt miből :)).

A másik a levegő szerepe. Ezt is személyesen kellett megtapasztalnom, másnak nem hittem volna el. Olyan városba kerültem huzamosabb időre dolgozni, ahol harapni lehetett a levegőt, szinte átmosott, olyan tiszta volt. Egyátalán nem figyeltem az adagokra, ettem, ami jól esik, bár az ottani étkezési szokásoknak megfelelően csak a jégkrém mellé nem adtak salátát. :) Lementem az érettségiző súlyom alá, itthon aggódtak, hogy beteg vagyok talán? (Minden itthon töltött egy hét +4kg-t jelentett.)

Még érdekesebb egy nálam 6-7 évvel fiatalabb ismerősöm esete, aki mindig is mackós alkat volt, de amikor betagozódott az autóval rendelkező ügyféltől-ügyfélig IT szakemberek közé, döbbenetes terebélyesedésnek indult. Hamarosan a normál szobamérleg már megadta magát alatta. Amikor átszervezte az életét és kirúgta maga alól az autót, egy év alatt valamivel több, mint fél mázsát dobott el -- orvosi felügyelet alatt. A lényeg, hogy ezt nem is szedte vissza.

Szóval lehet ezt önsanyargatással és anélkül is, de feltételei vannak.

9

Deansdale, 2005. május 10. kedd, 11:51 (#)

Szerintem a fogyásban sokkal nagyobb szerepe van a mozgásnak, mint a kajálásnak. Sokan alig esznek (én is) és mégsem fogynak - mert lusták (én is :)
Nagyon hiányolom a sulis időket, mikor mindig akadt egy társaság akivel legalább focizni lehetett...
Egyedül mi a penészt csináljon az ember?

10

Alfi, 2005. május 10. kedd, 12:12 (#)

Tanulj meg jógázni,azt lehet egyedül is csinálni.A jógalégzés rendkívűli mértékben serkenti az emésztést,fejleszti a keringési rendszert,javítja a szervek vérellátását,elősegíti az izomzat regenerálódását,a tisztább gondolkodást.

11

cziczas, 2005. május 10. kedd, 14:10 (#)

...ne is nézzem??....
Na, szép!

12

BaBe, 2005. május 10. kedd, 15:51 (#)

nem ertelek, Kapitany, ha nem lanyblog, mit keres ott az a futyi? :))))
egyebkent nem reklamaltunk, csak ertetlenkedtunk.
erted? ")

13

cziczas, 2005. május 10. kedd, 18:51 (#)

BaBe!
...kimondtad, amiről én csak morfondíroztam:-)))...
kösssssssssssz

14

blast, 2005. május 11. szerda, 03:02 (#)

hát ha lefogysz nagyobbnak tűnik a farkad...

Egyébként témánál maradva nagyon hatásos
ha veszel egy karton 100% paradicsomlét
bors bele mint a bládiméribe
és azon élsz pár napig. Elveszi az étvágyat (meg a vodka ízét)

15

BaBe, 2005. május 11. szerda, 08:43 (#)

#14: blast, a paradicsomlé nemhogy nem veszi el az étvágyat, hanem inkább gerjeszti, ráadásul akkora lyukat éget a gyomrodba, hogy amíg az be nem gyógyul, nőre biztos nem nézel... így is megéri? :))) persze szép-szép a kockás pasihas, nade...
#13: czicz, szivesen :)

16

blast, 2005. május 12. csütörtök, 11:17 (#)

nekem akkor is bevált, rosszul se voltam, és finnyás sem vagyok :)

17

Ikeagirl, 2005. május 12. csütörtök, 18:54 (#)

Bírlak Kapitány, de tényleg, csak az a lakkozott köröm zavar egy hangyányit...
Még reménykedek, hogy a további illusztrációk sem téged takarnak...

Sajna bizonyos fokú hedonizmusról téve tanúbizonyságot, a lemondás úgy tűnik, egyenlőre még nem az erősségem, ráadásul igen szeretem is a hasam, de még a máséról se szégyenlek falatozni, így a vékony derekat csak és kizárólag az edzéseknek és a ritkán abszolvált ámde nagyon utált futásnak köszönhetem...Nem is ajánlom senkinek.

18

cziczas, 2005. május 12. csütörtök, 21:09 (#)

...hmmmmm...tényleg...
piros körmök....

19

blast, 2005. május 12. csütörtök, 23:04 (#)

Pedi ez olyan toleráns oldal volt:(

20

cziczas, 2005. május 13. péntek, 07:37 (#)

blast: nem kifogás a piros köröm, csak valami SZM-be jutott róla...
tudja, akinek szól!:-)))

21

ikeagirl, 2005. május 13. péntek, 12:38 (#)

Tolerancia???

Kis naiv, ha létezne a tolerancia és nem csak ELVBEN, akkor esetleg felmerülhetne bennünk, hogy miről is beszélünk itt a fogyirovat kapcsán...De nem merül fel.
Az ember megkülönböztet, mivel azonosulni nem tud. És nem toleráns, kicsit se...

22

Éjfélkapitány, 2005. május 13. péntek, 15:07 (#)

:DDDDDDDDDDDDDDD

Megfogtatok: pocsék képszerkesztő vagyok. Az viszont ikealányt minősíti, hogy a piros lábkörmöket vette észre először, nem pedig azt az ordító hibát, hogy az illusztráció nem is digitális mérleget ábrázol, hanem nagymutatós analógot :)

23

BaBe, 2005. május 13. péntek, 15:18 (#)

de hat a nagymutatos eppenhogy tolerans, mert azon a rovidlatok is jobban latjak, hogy mi a helo. (aaaa, hat barmibe bele lehet kotni :) en a csajszi kezeben fityego cigarettat kifogasolom, mert ha leszokas, akkor arrol is :) - tudom, kibicnek semmi sem draga.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork