Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Minusz 5

Éjfél Kapitány cikke a Bilagit rovatból, 2005. május 9. hétfő, 22:30 | 23 hozzászólás

Minden ott kezdődött, amikor egy elkényelmesedni látszó tavaszon Galuska hasizom versenyre hívott. Meg is állapodtunk hamar, hogy a Palatinus strandon kérünk majd fel 5 ismeretlen nőt döntőbírónak, aztán belevágtunk az önsanyargatásba. Közkívánatra Éjfél Kapitány fogyókúrás programja következik...

Kétféle fogyókúra létezik. Az egyik tudományos alapon megengedi hogy bizonyos kombinációkban normális mennyiségű ételt elfogyassz, a másik pedig működik. Borzasztóan egyszerű a szisztéma: minden nap kevesebb kalóriát kell bevinni, mint amennyit felhasználsz. Teljesen mindegy mit eszel, lényeg, hogy az nagyon kevés legyen. A gyakorlatban azért érdemes elkerülni a magas zsírtartalmú ételeket, hogy az a kevés tényleg kevés legyen. A hiedelemmel ellentétben nem csak a körömpörkölt és a csokoládé, de az amúgy egészséges sajt, vaj, dió, mogyoró is messziről kerülendő. Nézzük akkor részletesebben a programomat, 5 egyszerű lépésben:

fogyi1.jpg1. Tűzd ki a célt, mondjuk a -5 kilót. Kockás papíron csinálj üres grafikont, függőleges tengely tetején az aktuális, alján a versenysúllyal, vízszintes tengelyen az idő kétnapos léptékkel. A kész grafikont celluxozd fel a fürdőszobatükörre. Vegyél egy digitális mérleget és kétnaponta ugyanabban az időpontban, ruha nélkül mérjed magad és rajzold fel az eredményt. Ne törődj vele, hogy a mérleg pontatlansága 0,2 kg, mázsálj csak szorgalmasan. Kritikus, hogy folyamatosan kövesd és lásd az eredményt: erőt fog adni. Nagy segítség lesz a tudat, hogy a mérleggel kell szembenézned újra és újra.

fogyi2.jpg2. Revidiáld a hűtő tartalmát. Majonéz ketchupra cserél, sajt-vaj-libazsír-tejföl kidob, a csokoládé és nutella helyére gyümölcsjoghurt és csokis müzli kerüljön. Ragassz a hűtőre elrettentő képet kövér emberekről, vagy méginkább szép vékonyderekúakról, akik az elérendő célodra emlékeztetnek majd, amikor nassolni készülsz. Szerezz be egy kalóriatáblázatot, és válaszd ki azt a 10 élelmiszert, amit az elkövetkező két hónapban preferálsz majd. Rá fogsz döbbenni: minél kevesebb kalória van valamiben, annál ehetetlenebb, szóval nem lesz könnyű megtalálni amit szívesen is eszel, mégis kímélő.

fogyi3.jpg3. Kezdjél el nem enni. Az első három napban masszívan tiltakozik majd a szervezeted, de legyél te az erősebb, utána már sokkal könnyebb lesz. Indíts a következő menüvel: fél kifli, tejeskávé, tejeskávé, híg leves, tejeskávé, túrórudi, harmad adag tészta feltét nélkül, túrórudi. Ha nem volna világos - ez az egész napi ételsor volt. Felejtsd el a fitnessz menüt és a salátázást, annál ezt komolyabban kell venni. Semmi üzleti vagy családi ebéd, semmi romantikus vacsora, udvariasan háríts el mindent. Bulizók figyeljenek, hogy nem csak a sör, de minden alkohol masszívan kalóriadús, aki iszik, az táncolja is le azonnal. Egy rosszkor becsúszott lakodalom vagy vendégség jó három-öt nappal vet vissza a processzusban.

fogyi4.jpg4. Mozogj annyit, amennyit csak tudsz. Egy-két megállót gyalogolj inkább, ne használj liftet, menj le újságért, ilyesmi. Az első hetekben szolíd tornázásra marad még energiád, amit mindenképpen célzottan, mondjuk hasizomgyakorlatokra fordíts. Ha valami tévedésből kifolyólag sok energiád marad, akkor fuss, bicajozz, izzadj, csinálj aerob gyakorlatokat, de egy falattal se egyél e miatt többet. Vigyázat: a stressz és a mogorva gondolatok nem fogyasztanak, különösen nem, ha régi motoros vagy, a plafon közelében lévő ingerküszöbbel.

fogyi5.jpg5. Ha elérted a kívánt súlyt, még nincs vége. Fokozatosan és nagyon lassan növelve a fejadagodat be kell lőnöd azt a mennyiséget, ami éppen fedezi az energiaszükségleted. Meg fogsz lepődni, mennyire kevés kaja elég egy viszonylag aktív napra is. Egy jó hónap, és a szervezeted szépen hozzá fog szokni az új súlyodhoz, és abbahagyja a felesleges követelőzést. Na - most vagyunk célban.

Ja, a versenyt 3:0 arányban nyertem ;)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (23)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork