Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Taken - Elrabolva

eszpee cikke a Művház rovatból, 2009. április 16. csütörtök, 07:58 | 8 hozzászólás

lelő mindenkit

Azzal az ajánlással jutott hozzám, hogy ne várjak túl sokat tőle, tucatakciófilm, de annak teljesen rendben van. Hát ennél pontosabban nem is lehetett volna leírni. Azt képzeljétek el, mintha Jack Bauer feleségét egy alternatív világegyetemben nem ölték volna meg, csak egyszerűen ráment volna a házassága a sok munkaköri stresszre, válás, asszony gyerekkel új milliomos férjhez el. Hősünk időközben Liam Neesonné öregedett, vissza is vonult, de azért még mindig résen van. Szüksége is van rá, mert amint tinilánya európai útjáról elfelejt bejelentkezni, az aggódó szülők legrosszabb rémálma jön elő: mégis történt valami. Gonosz albán emberrablók, kábítószer és prostitúció, de Jack Bryan semmitől sem rettenve gázol át mindenen és legfőképpen mindenkin. De tényleg, mint egy dömper, megy előre, üt, vág, rúg, lő, fojt, szúr, ami jön, egész a hepiendig, végig szinte minden csavartól mentesen. Príma kis guilty pleasure.

Értékelés (0-7): 6, kiváló szórakozás a műfaj kedvelőinek, ha még egy rendes forgatókönyvírót is megfizettek volna, tökéletes lenne.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

Author Profile Page ervin, 2009. április 16. csütörtök, 08:55 (#)

talán nem mentem volna fel hatosig, de alapjában egyetértek, helyes várakozásokkal nekiülve teljesen konkrét darab. talán csak az a kár, hogy a szép, de tenyérbemászó lányt itt nem éri el a végzete úgy, mint a Lostban. :)

2

spityu.zu, 2009. április 16. csütörtök, 10:56 (#)

Fohosunktol tavol all a hanyag, trehany munka: vegre egy film, amiben akit lelolenk, az rendesen le van love. Az illeto nem kell fel, nem matat a pisztolya utan, nem biztosit ki az utolso erejevel egy kezigranatot.

3

wice, 2009. április 16. csütörtök, 11:16 (#)

SPOILER

spityu: jaja, ez tetszett benne nekem is (a fejemet fogtam pl a 24 legutobbi epizodjanak vege fele, de inkabb nem szpoilerezek). amellett persze, h kibaszott profi es kul a csavo minden egyeb szempontbol is.

az mekkora kiralysag _mar_, h az elejen utasitgatja a csajt telefonon, h ide menjen, oda menjen, bujjon az agy ala, es akkor (ha nem szpoilerezte volna el a trailer) azt gondolnank, h most epp megprobalja megakadalyozni, h elraboljak, csak vmi balul fog elsulni. de nem, azt mondja neki, h "figyelj, ez nagyon fontos. el fognak vinni". es aztan elmagyarazza, h hagyja a telefont az agy alatt, es amikor elviszik, kiabalja az osszes ismertetojelet, amit csak meglat.

ez volt talan a legjobb jelenet, amit utobbi tiz evben akciofilmben lattam.

4

lipilee, 2009. április 16. csütörtök, 13:51 (#)

hosszú ideje a legjobb film a műfajban, Bourne-ot is üti talán, mert őszintébb.
ultrakewl: nem kevergetik a pisztoly hangszínét! fémes, bumm, bumm, kedvem lenne megint lődözni :)

5

Author Profile Page eszpee, 2009. április 16. csütörtök, 13:55 (#)

lipilee, szerintem a Bourne-nak nem nagyon ér a közelébe. ott azért nem volt ennyire nyílegyenes autópálya a sztori.

6

forrester, 2009. április 16. csütörtök, 15:33 (#)

Szerintem is nyugodtan hasonlithato a karakter es a film a fent emlitett urakhoz/muvekhez (24, Bourne), es talan ez itt a lenyeg. Kelloen utnek, es kelloen hihetoek. Es ezzel mar boven kiemelkednek az atlagfilmek kozul, en is 6-ra pontoznam, Liam Neeson itt is nagyot alakit (negativ csak a retardaltan rohangalo leany miatt).

Fun fact: a milliomos jelen esetben George Mason a 24-bol :)

7

Author Profile Page eszpee, 2009. április 16. csütörtök, 15:42 (#)

forrester, köszi! nem ugrott be, honnan ismerős! :D

8

tekatana, 2009. április 17. péntek, 20:24 (#)

a sztorit valóban komplikálhatták volna egy kicsit jobban, de nekem úgy tűnt, hogy szándékosan volt ilyen szimpla, és valóban a leginkább az értékelhető benne, amit spityu ír - nincs itt semmi sallang és trükközés, a főhős robocopstílben ledozerol mindenkit és ezt kifejezetten élvezhetően teszi. (ja, a kiscsajt tényleg kinyírhatták volna.)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork