Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


At loggerheads

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2004. május 10. hétfő, 00:28

Így vannak egymással a Windows rajongók és a Linuxosok, fradisták és MTK-sok, liberálisok és MIÉP-esek, reformkonyhások és rántotthúsosok, darwinisták és teremtéshívők, trafipaxosok és gyorshajtók, azaz – vitában állnak.

A loggerhead eredetileg egy szerszám neve. Becsületes magyar nevét igyekezetem ellenére sem sikerült kiderítenem, ezért ha tudja valaki, szóljon bele a cikk végén. (Figyelem: a "sikattyú", "fángli", "dűzni", "sekli" és "srófcíger" szavakkal ne próbálkozzatok, ezekről ugyanis tudom, hogy micsodák...). Hosszú farúd végére erősített vasgolyóról van itt szó, amit először a tűzbe dugnak, a felforrósított golyót pedig hideg szurokba nyomják, amitől az felmelegszik és folyóssá válik.

Ebből már látszik, hogy az eszköz, bármi legyen is a neve, különösen alkalmas lehet vitás kérdések rendezésére. Alighanem innen ered az idióma; használatára pedig elő is ástam egy különösen szép példát: Brussels and Washington have been at loggerheads over a series of bitter trade disputes about genetically modified food and export subsidies.

Hát akkor gyerünk, elő azokkal a piszkavasakkal!!!

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork